Phoenix Şimleu, învinsă în cinci seturi sub Pietricica

LPS Piatra Neamţ – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 2 (22 – 25, 29 – 27, 25 – 20, 22 – 25, 15 – 3)

Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut în cinci seturi cea de-a doua partidă din cadrul play-off-ului, 2 – 3 în deplasare, în faţa echipei LPS Piatra Neamţ, după ce sâmbăta trecută s-a impus cu scorul de 3 – 0, pe teren propriu, în faţa formaţiei pregătite de Dan Gavril.
Mircea Abraham a început cu Ovidiu Teuşan pe postul de universal, Răzvan Vîlcelean fiind accidentat, însă, chiar şi în aceste condiţii, jocul echipei şimleuane a funcţionat bine în primul parţial, pe care l-a câştigat la 22. Actul secund a fost foarte disputat, iar pe final, nemţenii au fost mai pragmatici şi au reuşit să se impună în prelungiri, cu 29 – 27. Echipa pregătită de Dan Gavril a reuşit chiar să preia conducerea la seturi, după ce s-a impus în al treilea act cu 25 – 20, dar formaţia şimleuană a revenit la forma bună pe care a avut-o în primul set şi a trimis meciul în tie-break, după ce a câştigat parţialul patru cu 25 – 22.
Evoluţia jucătorilor şimleuani a fost, însă, de neînţeles în setul decisiv. După scorul de 4 – 1, nu a mai funcţionat nimic în jocul echipei şimleuane, care a pierdut setul decisiv cu scorul de 15 – 3.
„La fel de bine cum am pierdut, puteam să şi câştigăm. Au fost momente în care evoluţia băieţilor a fost bună, dar şi momente în care a lăsat de dorit. În setul decisiv, băieţii au căzut psihic după 4 – 1 şi nu ne-a mai ieşit nimic nici la preluare, nici pe faza de construcţie. Sper ca duminică, în meciul decisiv, să facem mai puţine greşeli şi să câştigăm”, ne-a declarat Mircea Abraham.
În urma rezultatului de la Piatra Neamţ, scorul la partide între cele două formaţii este egal, 1 – 1. Partida decisivă este programată duminică, de la ora 18, în Sala „Măgura” din Şimleu Silvaniei, iar arbitru principal a fost delegat Gigi Dumitru, din Baia Mare, dar care s-a născut în Piatra Neamţ, unde a şi început voleiul de performanţă. O delegare ciudată, în urma căreia conducerea clubului Phoenix a solicitat Federaţiei Române de Volei schimbarea arbitrului principal.
CS Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Ovidiu Teuşan, Rade Dacovic, Ionuţ Rus, Şerban Paşcan, Nikolay Kostadinov şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Paul Olar, Ionuţ Teleleu şi Ionuţ Silaghi.

Leave a Comment